/Kovács Petra
Kovács Petra 2018-06-05T09:32:15+02:00

Kovács Petra

Okleveles pszichológus és tanácsadó szakpszichológus. Pszichológus diplomáját 2011-ben a Pécsi Tudományegyetemen szerezte klinikai- és egészségpszichológiai szakirányon. 2014-ben abszolutóriumot szerzett a Pécsi Tudományegyetem Pszichológia Doktori Iskolájának elméleti pszichoanalízis programjában. Az egyesült királyságbeli Salfordban megismerkedett a mindfulness módszertani alapjaival. Családterápiában képződik, a Magyar Családterápiás Egyesület tagja. Többszáz óra sajátélményt szerzett személyközpontú és analitikusan orientált csoportokban.

2011 óta a Pécsi Tudományegyetem Pszichológia Intézetének megbízott oktatója. 2015-ben a Károli Gáspár Református Egyetem vendégelőadója.  Petra az Országos Mentőszolgálat pszichológusaként a mentődolgozók mentálhigiénés ellátásért, továbbá pszichés felkészítéséért és kommunikációs továbbképzéséért felelős, valamint a MyPro Solutions társ-tulajdonosa.

2013-tól rendszeresen vezet csoportokat az alábbi területeken: kommunikáció és konfliktuskezelés, változásmenedzsment, önismeret és személyiségfejlesztés, munkaerőpiaci reintegráció. Tréneri tevékenysége során dolgozott pedagógusokkal, védőnőkkel, mentődolgozókkal, megváltozott munkaképességűekkel és hátrányos helyzetű kamaszokkal.

A mindfulness technikát 2011-ben a Nagy Britanniai Salford University-n sajátította el.