Tovább bővült a workshop-paletta!


Mi sem mutatja jobban az elköteleződéseteket a Coaching Camp iránt, mint az, hogy még az eseményt megelőző napokban is kaptunk új workshop-beharangozókat.

Snir-Peter

Snír Péter a provokatív coaching technikát mutatná be szívesen. Az élő bemutatót követően megismerkedhettek a módszer lényegével, majd saját tapasztalatot is szerezhettek a módszer kipróbálásával 1-2 gyakorlaton keresztül.

“A provokatív stílus a kommunikációnak egy másfajta módja, ami meglehetősen szokatlan a szakmai kontextusban. A provokatív stílus humorral és provokálással dolgozik. Szinte minden típusú kommunikációba és konzultációba beépíthető. A provokatív stílus különösen hasznos olyan szituációkban, ahol a coachnak az a benyomása, hogy már „mindent kipróbált”, és mégsem elégedett az eredményekkel, és a kliens alig változik. A kliens akárhányszor megragad saját gondolkodásában, érzéseiben és viselkedésében, a coach karikatúrát csinál az ő attitűdjének önsértő részéből, magában foglalva a paradox intervenciókat, de nem kizárva más lehetőségeket. Ezáltal a coach nevetést és az önsértéssel szemben (de nem a coach ellen irányuló) ellenállást provokál, ami a kliens viselkedésének változásához vezet.”

Péter a provokatív coaching mellett a csoportos szupervíziót is szívesen bemutatja a csoportdinamika prizmáján keresztül. A Németországban végzett szupervizor és csoportdinamikai tréner lehetőséget nyújt a workshopon  egy résztvevő konkrét esetének feldolgozásara a csoportdinamika prizmáján keresztül.

„Mit jelent ez? A csoportdinamika nemcsak egy jelenség a csoportokban, hanem egy kutatási diszciplína (action research) és fejlesztési módszertan is. Egy eset feldolgozását, legyen az egyéni vagy csoportos, a csoportdinamika eme különböző prizmáin keresztül lehet megvalósítani. Ezzel a megközelítéssel nemcsak az egyén témájával dolgozunk, hanem a csoport tagjainak bevonásával az ő témájuk is megdolgozásra kerülhet. Mivel az egy órás időkeret erre kevés, ezért ez egy kísérlet ennek a bemutatására.  Optimális esetben 2 x 1,5 óra időkeret szükséges. Min. 6 fő érdeklődő esetén lehet ezt a workshopot megtartani és max. 12  fővel.”