Startol a 4. Coaching Camp – megszokott hangulatban, új időpontban és helyszínen


mail-sablon,01Az elmúlt évek tapasztalata és résztvevői visszajelzések segítettek bennünket abban, hogy idén új nézőpontból tekintsünk arra a „misszióra”, amiért három éve a Coaching Camp-et létrehoztuk. Célunk, hogy nyissunk minden irányba. Ezt segíti a budapesti helyszín, a június eleji időpont, a coach-nap mellett a coaching szemléletű vezetőket is megszólító tematikus programnap és a tavalyinál is kedvezőbb részvételi díjak is.

A Coaching Camp (CC) több mint egy egyszerű coach-seregszemle, vagy egy konferencia. Életérzéssé vált, egymásra figyelő, egymástól tanuló, megosztásokat lehetővé tevő fórummá nőtte ki magát. Egy többnapos rendezvény, ahol mindenre jut idő.

A Coaching Camp továbbra is sokoldalú, színes és gyakorlatias

„Továbbra is kétnapos lesz a rendezvény, mert hisszük, hogy a rohanó világban érdemes megállni egy picit, nézőpontot váltani, és megújult erővel továbblépni”- mondta Bölcskei Mónika, a CC egyik megálmodója és főszervezője.

Ahhoz, hogy mindez megvalósulhasson, nemcsak arra van szükség, hogy a résztvevők aktívak legyenek a workshopokon, hanem az esti átbeszélés, feldolgozás, és a másnapi újragondolás, és beépítés is ugyanolyan fontos. Ezáltal válunk igazán többé az újdonságoktól.

A másik tényező, amelyhez szervezőként 2016-ban is ragaszkodunk, a gyakorlat-orientáltság. „Hiszünk a cselekvések általi tanulásban, hiszünk a vizualitásban, és erősen építünk az önreflexióra is”- fogalmazta meg ezt a fontos szakmai alapfeltételezést Wieland Veronika, a CC másik megálmodója és főszervezője.

Idén is lesz néhány előadás, de a program gerincét továbbra is a 90 perces vezetőedzői workshopok alkotják.

Új helyszín, időpont és elgondolás

DSCN0103A résztvevők visszajelzéseinek és a megjelenő, új igényeknek megfelelően átalakítottuk a Coaching Camp-et. Eddig is minden évben volt valami újdonság, de most egy igazán nagy lépésre szántuk el magunkat.

Egyre határozottabb igény mutatkozott arra, hogy a coach-tábort hozzuk közelebb Budapesthez. Megfogadtuk és új helyszínt jelöltünk ki a térképen.

A másik, sarkalatos pont a június végi időpont volt, amit idén szintén sikerült áthidalnunk.EYCB_PANORAMA_04s

„Idén két héttel korábban, június 2-3-án, egy káprázatos panorámával megáldott konferenciaközpontban, az Európai Ifjúsági Központban szervezzük a Coaching Camp-et”- mondta Bognár Balázs, a Coaching Camp harmadik főszervezője. „A helyszín adottságai lehetővé teszik, hogy „elfoglaljuk” az épületet, és az összes teremből élvezhessük a dunai kilátást a gyönyörű Parlamenttel. A grillkertben ugyanakkor most is zenével kísért grillvacsorával várunk minden résztvevőt, amely senki számára nem jelent majd külön költséget.”

A közös vacsorával és az alacsonyabb összegű részvételi díjjal is az a célunk, hogy a rendezvény minden szakmabelinek és szervezetből érkező résztvevőnek egyaránt elérhetőbb legyen.

Az egyik nap a coachoké, a másik a coaching szemléletű vezetőké is lesz

Nemcsak a körülmények, a program is változik. Bár a kezdetektől szerettük volna jobban bevonni a közös munkába a coaching szemléletű vezetőket, nagyon nehezen találtuk meg velük a „közös nyelvet”. Azonban sok belső, vállalati ügyfelet kiszolgáló HR szakember és coach közvetítésével mostanra sikerült megfogalmazni az új irányt. Ez pedig, Mónika szavaival: „a párbeszéd elindítása – a coaching szakma mentén – a coachok és a coaching szemléletű vezetők között”. Ehhez kínál egy nagyon jó, rugalmas platformot a Coaching Camp.

A gyakorlatban ez azt fogja jelenteni, hogy míg az első nap elsősorban a coachok, coach-pályára készülők számára jelent bemutatkozási, ismerkedési, tanulási lehetőséget, addig a második nap arról fog szólni, hogy mit jelent a coaching megjelenése a szervezetekben, hol hogyan értelmezik, miként használják, hogyan tartják életben, hogyan fejlesztik ezt az eszközt.

Vállaltuk, hogy ”nyelvújítók”, fejlesztők leszünk és segítünk összehangolni a két, ma még sok esetben egymás igényeire nehezebben vagy kevésbé reflektáló oldalt, hogy ebből hosszútávú, sikeres együttműködés alakulhasson ki.”- mondták a szervezők. Mindkét napra szeretettel várunk mindenkit, aki a coachinghoz bármi módon szeretne csatlakozni.

Ami még a fentieken kívül is jelentős újdonságnak számít, hogy a coachok, a coach szemléletű vezetők, trénerek, szervezetfejlesztők, vállalati HR szakemberek mellett idén nyitunk a diákok, pedagógusok, és civilek irányába is, mert hisszük, hogy a coaching nem a nagyvállalatok kiváltsága, hanem egy nagyon erős fejlesztési eszköz, melynek terjedését a társadalom széles rétegeiben kell támogatni.

A már megszokott jó hangulattal és sok újdonsággal találkozhat az, aki idén is ellátogat a Coaching Camp-re.

A megújult honlapon hamarosan elérhető lesz a program, a vezetőedzői bemutatkozók és sok más érdekesség.