Hogyan adjunk és fogadjunk kritikát?


Megoldásközpontú coaching

A számtalan coaching irányzat közül Kovács Éva és Bozóki Márta a megoldásközpontú megközelítést választotta ki, mert ezzel a metodikával nagyon hatékonyan lehet energizálni a munkakörnyezetet. Az ellenállók kezelése és a konstruktív kritika adása, illetve fogadása egyaránt sarkalatos pontja két személy, vagy akár egy csapat együttműködésének. A módszer gyakorlati használatának, hatásmechanizmusának a nagyszerűségét mutatja be a Coaching Camp-en a két vezetőedző.

Ha érzelmekkel találkozunk egy-egy ügy kapcsán, akkor az a bevonódottságunkról ad tanúbizonyságot. És mi történik akkor, ha hiába vagyunk bevonódottak, mert egy erősen ellenálló közegben nem tudunk azzal a szenvedéllyel cselekedni, amellyel szeretnénk? Az ellenállók kezelése a hétköznapi életben és egy-egy fejlesztési folyamat során egyaránt fontos tényező.

Coachként és magánemberként is hasznos tudás!

A trénerek/facilitátorok a programjuk során olyan, a kommunikációt és az együttműködést segítő készségeket szeretnének megismertetni a résztvevőkkel, amelyek döntő fontosságúak az energetizáló munka-, de bármely más környezet kialakítása és fenntartása szempontjából. A bemutató program során alkalmazott, úgynevezett „Kooperáció” elnevezésű modell leírója két coach: Ben Furman, pszichiáter és Tapani Ahola, szociálpszichológus volt, akik a megoldásközpontú megközelítés nemzetközi szintű úttörői. A team coaching elemeket tartalmazó teljes programot régóta, és sok helyen alkalmazzák már, és a szerzők több mint három évtizedes finnországi, nemzetközi, vezetői tréning és szervezetfejlesztési tapasztalatára épül.

A két közreműködő coach egyébiránt is a coaching irányzatok széles spektrumán kitűntetett szerepet tulajdonít a megoldásközpontú ( solution-focused / SF ) megközelítésnek. Egyszerűsége, fókuszáltsága – szerintük – gyors hatást, konkrét lépéseket, majd hasznos és tartós változásokat eredményez azon a beazonosított úton, amit az ügyfél el akar érni. „Mindig rácsodálkozunk, ahogy kliensünk feltárja saját erősségeit, merít mindabból, ami már jól működik, felfedezi útja mérföldköveinek különbözőségeit, kitalálja – a probléma kialakulásának okával már köszönő viszonyban sem levő – saját megoldásait”- állítják az előadók.

A cél az, hogy minél szélesebb rétegeknek terjesszék a „Kooperáció” modellt

Tizenötödik országként, az eddigi, magyarországi tréning tapasztalatok is igazolták a szerzők elvárásait. Így annak érdekében, hogy a hazai munka- és életkörnyezetekben maximális hatást lehessen elérni, vezetők, munkatársak, emberi erőforrás fejlesztők, trénerek, coachok minél tágabb körének szeretné Kovács Éva és társa felajánlani tréningjüket. „A trénerek/facilitátorok képzőjeként éppen ideje volt előlépni a programmal, hisz fontos mérföldkőnek számít, hogy most készült el a tréninghez tartozó könyv magyar nyelvű változata”- mondta Kovács Éva. Így a megközelítést már elsajátítottak számára ismerős kísérő kártyák mellett, már a kézikönyv folyamatos használata is támogatja a szervezeti beépülést. Az adaptálás folyamatához pedig már egy mérőeszköz is rendelkezésre áll.

A workshopjukon interaktív közös munkát ajánl a két coach. A modul végén a résztvevő egy-egy kártyával a zsebében továbbgondolhatja a következő lépését, és meglepődve tapasztalja majd, hogy mennyivel jobban működnek a dolgok a „Nyerő kéz” technikájával. Minél szélesebb körű a jelenlét, annál mélyrehatóbb lesz pozitív hatása a közösségekre. Kovács Éva és Bozóki Márta felajánlott a Coaching Camp záró sorsolására egy értékes nyereményt. A szerencsés a következő képzésükön részvételi díj befizetése nélkül csatlakozhat a tréning programhoz.

A két szakember bárkit szeretettel vár workshopjukra, aki személyes előnyt szeretne kovácsolni abból, ahogy elsajátít egy olyan technikát, amely az együttműködő és energetizáló munka- és/vagy életkörnyezete kialakítása és fenntartása szempontjából döntő fontosságú. „Legyen a résztvevő coach, team coach, illetve bármely szervezetben dolgozó alkalmazott, vagy vezető, garantált, hogy magánemberként is előnye származik az interaktív együttdolgozásból „- állítják a szakemberek.

„Addig is, jó együttműködést!”- zárta a kedvcsinálóját Kovács Éva.

Szerző: Filius Ágnes