Gyere és járd körbe a meditáció és a coaching a nevelésben témákat Szabady Helgával


Szabady Helga a meditációt, illetve a coaching a nevelésben témáit járná körül veletek közösen.

szabady-helga

„Meghatározó, életre szóló élményeim közé tartozik, hogy pályám elején, egy alternatív iskolák vezetői számára szervezett kurzuson megismerkedhettem a mediáció és a coaching alapvető technikáival, kreatív közegével.
A tanulás szenvedélye végigkísért egész eddigi, vargabetűkben bővelkedő életutamon, így számos olyan területen szereztem sajátélményű tapasztalatot, mint az asszertív konfliktuskezelés, a holisztikus egészségszemlélet, a buddhista pszichológia és a tantrikus jóga.

Az idei Campen két témán szeretnék dolgozni veletek: a meditáció és coaching a nevelésben - számomra mindkettő az inspiráció és a kiteljesedés forrása.
meditáció a jelenlét tudatosságát jelenti , ami különböző utakon érhető el, élhető át. Ha már része mindennapi praxisodnak, kérlek, oszd meg velünk tapasztalataidat. Ha még nem próbáltál meditálni, de nyitott vagy arra, hogy egy új, távlatos látószögből tekints rá a körülötted örvénylő valóságra, örömmel várom, hogy kapcsolódj a workshophoz.

Gyermek születik – család születik. Új élethelyzet, amelyben a szülők továbbélő ambíciónak és értékrendjének egyeztetése korábbi önmagukkal és környezetükkel nehezebb feladat, mint amit a világ sugall.

A coaching a nevelésben gyors és jelentős előrelépést hozhat olyan kritikus területeken, mint a dühkitörések, a testvérek közötti féltékenység, a játékfüggőség, vagy az étkezési és alvászavarok. Munkám során nap mint nap használom a mediáció és az art coaching eszköztárát óvodások konfliktusainak feloldásában, mély elkötelezettséggel tanítom e technikák életkoruknak megfelelő használatát, és nagy jelentőséget tulajdonítok a szülői coachingnak is.”