Érdek nélkül, őszintén


A „ ló asszisztált” coaching

A lovak önálló, érző lények, akikkel nehéz megismételni a feladatokat, hiszen mindig más és más reakciót kapunk tőlük, ráadásul saját személyiséggel bírnak. A velük való munka során sok párhuzamot találunk az emberek vezetésével, irányításával. Különlegességük, hogy nem ismerik azokat a hiedelmeket, amelyek minket segítenének vagy blokkolnának. Se hierarchia, se nemzetközi tapasztalat, se korral fejlődő tudás. Csak a puszta hatás. Szabó Marcell egy ló segítségével mutatja be a Coaching Camp-en, mire is képes ez a non-verbális kommunikációra épülő coaching módszer.

Embereket irányítani nem egyszerű, még akkor sem, ha a mindennapi életben elfogadott segítő tényezők állnak rendelkezésre: főnök-beosztott viszony, munkahelyi hierarchia, stb. De érzelmekről, bevonódásról aligha szólnak az ilyen helyzetek. Vezetőként visszatérő kérdés, hogyan lehet megvalósítani, hogy saját kisugárzással, agresszió-mentesen érjük el, hogy embereink önként kövessenek bennünket.

Döntéshozatal: érzelmek, tudatosítás, bevonódás

A lovas coaching során teljesen egyértelmű, érdek nélküli és őszinte reakciókat kap a résztvevő. Olyan, mintha egy mindig igazat mondó tükörbe nézne, amikor a lóval dolgozik. „Mindenki az adott pillanat valóságában tanul magáról, másokról és a végbemenő folyamatokról” – jellemzi a módszert Szabó Marcell, aki évek óta dolgozik vezetőkkel és lovakkal. A foglalkozás alkalmával valódi élethelyzetekben, erős érzelmi hatás alatt kell a lóval dolgozónak döntést hoznia. A lovakkal végzett feladatoknál a jól bevált rutin-megoldások helyett kreatív megoldások keresése vezet eredményre.

A szakember hatodik éve tart speciális lovas tréninget és coachingot, ahol lóval asszisztált feladatokon keresztül fejleszt vezetői kompetenciákat és csapat együttműködéseket. A lovakkal elsősorban földről történik a munka, így nem lovas tudásról vagy lovaglásról szól az együttlét. Mivel a lovak számára nem létezik előtörténet vagy jövőkép, a jelenben élik meg a szituációkat és adnak egyértelmű és őszinte válaszokat. Ebben a programban a hitelességre szeretnének nagyobb hangsúlyt helyezni, vagyis „akkor vagyok hiteles, ha azt cselekszem, amit érzek és gondolok”. A ló ehhez tud segítséget adni, hiszen számára csak az egyértelmű, őszinte kommunikáció érthető. Itt nincsenek rejtett pszichológiai tartalmak, megváltozott metakommunikáció, vagy rossz hangsúly, testtartás.

Bemutató lóval és HR-vezetővel

Egyszerű, természetes és őszinte kommunikáció kialakítása – ezekben ad támogatást a ló asszisztált coaching. A szakember komfortzónán kívüli, teljes körű kommunikáción alapuló módszernek tartja, mely olyan tudással vértezi fel a folyamatban résztvevőt, amit egyszerűen és hatékonyan képes átvinni a mindennapi élet bármely területére.

A Coaching Camp-et egy olyan lehetőségnek tartja, ahol a szakma “nagy öregjei” és “ifjú titánja”, a pusztán érdeklődők és a coaching iránt már elkötelezettek együtt fedezhetik fel a coaching erejét. A programon Marcell egy autóipari HR vezetővel közösen arra készül, hogy a földről vezetett gyakorlatok mellett lovon ülve is bemutassák a coachingot. A munka egyszerű modell alapján működik, de jelentős hatásfokkal bír. Kérdések és válaszok, érzelmek, folyamatok szintjén dolgoznak majd, az „itt és most” elve szerint.

A bemutató célja, hogy olyan élményt nyújtson, ahol az átélés nyomán maradandó változás érhető el. Az „akvárium” gyakorlat után lehetőséget biztosít a szakember a közös beszélgetésre, a látottak feldolgozására.

„Olyat szeretnék adni, ami utána is sokáig “dolgozik” a résztvevőkben. Egy érzékelést magunkból, egymásból, a külvilágból.”- ezt az utat szeretné bejárni a résztvevőkkel Szabó Marcell a Coaching Camp ló asszisztált bemutató alkalmával.

Szerző: Filius Ágnes