Élménybeszámoló az 5. Coaching Camp-ről


Idén számos területen igyekeztünk újat hozni, változtatni. Részben a résztvevők létszámának maximalizálásával egy sokkal családiasabb, intimebb, s ezáltal termékenyebb tábort álmodtunk; részben pedig azzal, hogy elengedtük a sokak számára ugyan különösen vonzó, nekünk szervezőknek pedig biztos pontot jelentő vezetőedzőséget. Hittünk a csapat erejében, kíváncsiságában, tanulási vágyában, nyitottságában… és idén először bevállaltuk a 2 napos Open Space-t. Lássuk, hogy sikerült!

Bizony az üres étlap, a fix programok hiánya az érdeklődők, sőt még a résztvevők többségét is kétségek között tartotta. De éppen csak addig, amíg bele nem vágtunk!

A Camp-et szokás szerint ismét egy nagy körben indítottuk. Ahogy azt több rutinos campező ki is emelte, hogy mindig a kör és annak ereje az első, ami a coach táborról eszébe jut. Talán nem véletlen…

Kolozsi Lázár Ildikó inspiráló felvezetőjének fókuszában a figyelem, a figyelmünk irányítása állt, és az is hamar kiderült, hogy a résztvevők mivel készültek, mit hoztak magukkal a rendezvényre. Volt, aki kíváncsiságot, nyitottságot, „srégen gondolkodást”, mai divatos szóval élve kreativitást, mesét, gyakorlatiasságot, spontaneitást…

A napindítót követően pedig az Open Space mindent hozott, amit a nyitott tér lehetővé tesz. A lelkes kortesbeszédeknek hála minden workshop szinte azonnal megtalálta a maga célközönségét. Természetesen kihívást jelentett, hogy egy résztvevő egy időben két workshopon még a Camp-en sem tud jelen lenni. Így hát a terem valódi piactérré változott, s nagy egyezkedés vette kezdetét. Végül a résztvevők megállapodtak, hogy az örömzene workshopon mindenki kivétel nélkül részt szeretne venni, így a legutolsó idősávba más workshop már nem kerülhetett.

Így is többnyire 2-3 helyszínen párhuzamosan zajlottak az izgalmasabbnál izgalmasabb workshopok. Az első napon kezdésként az egyik teremben Göntér Mónival egy Insoo Kim Berg film elemzése kapcsán a Megoldásépítés az iskolában témáját boncolgattuk, míg a másik helyszínen Nyáriné Dr. Mihály Andrea és Horváth Alíz az Igazgyöngy képkártyák és az életúttervező terítők segítségével arra bátorítottak bennünket, hogy merjünk gyöngyhalászok lenni a szigetünkön. A következő körben szintén két részre oszlottunk aszerint, hogy Wieland Veró által vezetett Coaching by Drawing vagy Snír Péter provokatív coaching workshopja hívott inkább be bennünket. Majd végül, de nem utolsó sorban az utolsó idősávban három nagyon érdekes téma közül is választhattunk: Ridira-Bócsi Rita az Action Learning-et hozta, Bölcskei Mónival a Miért? kérdések helyét és szerepét keresgettük egy-egy coaching folyamat során, Imolai Judit révén pedig egy nagyon különleges Kulissza workshopon vehettünk részt.

Az első estét az EthnoSound képviseletében Fehér Károly segítségével egy nagy közös zenéléssel, valódi örömzenével zártuk, előkészülve az esti karaoke-ra.

A csütörtöki lendület természetesen pénteken is kitartott, így a második napon is 7 különböző workshop közül szemezgethettünk. Nardai Brigivel azt elemezgettük, hogy milyen is a mi személyes értékrendünk, hogyan, mi mentén éljük mindennapjainkat. Ezzel egy időben Bakos Zsuzsi abban nyújtott segítséget, hogy hogyan tudunk igazi szakértőként publikálni, továbbá Szirtesi- Nagy Rékával különböző team coaching technikák mentén az elakadások kezelését jártuk körbe. Majd ezt követően választhattunk Wieland Veró és Svéda Dóri workshopja- ahol a téma a coaching értéke számokban, avagy a coaching ROI volt-, vagy Ridira-Bócsi Ritával Mindfulness a coachingban, a munkában és a magánéletben workshopja közül. Végül az utolsó kör workshopkínálatátát a Snír Péter által vezetett csoportos szupervízió a csoportdinamika prizmáján, valamint a Szabady Helga által vezetett coaching a gyerekekkel témák adták.

És a Camp idén a workshopokkal itt még közel sem ért végét, ugyanis a két nap aratását Mándoki Alexandrával és a LEGO® Serious Play®-jel tettük igazán egyedivé és emlékezetessé. Építettünk tornyot, összeraktuk a számunkra ideális anyóst, dolgoztunk egyénileg és csapatban, s végül minden kérdésünkre egy-egy kreálmányunk révén ott volt 3D-ben is a válasz. Két eseménydús nap után ugyan kicsit fáradtan, de nagy nevetések közepette, játékosan, néhol mesébe szőve azt is megfogalmaztuk, hogy mit üzennénk azoknak a coachoknak, akik idén kihagyták a Camp-et. Részben azt, hogy a leghitelesebb, ha egy résztvevőt kérdezel meg. De ha mégis ki kellene pár dolgot emelni, hogy milyen is volt a 2017-es Coaching Camp, akkor nagyon családias, színes, értékes, támogató közösség, inspiráció, élmény és kreativitás. „Fű és zenetábor!” Ha kíváncsi vagy, mi van mögötte, keress egy ismerős résztvevőt a képeken, és kérdezd meg tőle.

Az 5. Coaching Camp-en készült képeket és videókat itt tekintheted meg:

2017-es galéria

2017-es videók

Találkozzunk jövőre ugyanitt!