Coach szemlélettel a munkahelyen, szerz. Julie Starr – könyvajánló


Ezen a héten a Coaching Camp csapata egy Magyarországon nemrégiben megjelent könyvet szeretne a figyelmetekbe ajánlani! A könyv írója Julie Starr, és a magyar fordítás a CHN kezdeményezésére, Ábri Judit és Szabó Tamara közreműködésével készült el, amit ezúton is köszönünk! Azért támogatjuk ezt a könyvet, mert a sokféle coach témában megjelent könyv közül, ez mind a kezdő, mind a tapasztalt coachoknak is gyakorlatias, könnyen érthető és a mai kor szellemében íródott olvasmány.

Az ajánlónkhoz a könyv egyik fordítóját, Szabó Tamarát – ACC, business coach – hívtuk meg, aki röviden így foglalta össze a könyv tartalmát:

Ez a könyv, amellett hogy segít megtalálni a coaching helyét a szervezetben, amolyan gyorstalpaló coaching-tanfolyamként is szolgál. Kiindulási pont, amely segít áthangolódni a coach szemléletre, megérteni és átlátni a coach stílus lényegét. Megmutatja, milyen előnyöket rejt magában a munkahelyi környezetben a coaching használata. Hiszen mindaz, amivel a coaching jár – önmagunkkal szembeni tudatosság, felelősségvállalás, önálló gondolkodás, új ötletek és innovatív megközelítések, a szokásos gondolati keretből való kilépés –, a megoldás kulcsa számos olyan kihívásra, amellyel napjainkban egy szervezet szembesül.

Tapasztalt coachoknak is sok érdekességgel szolgálhat a könyv, hiszen számos olyan témát feszeget, ami a mindennapi coach működésünket áthatja: pl. hogyan korlátozza az egónk a működésünket, hogyan tudjuk előmozdítani az ügyfélhez való kapcsolódást, vagy éppen azt, hogy hogyan súg nekünk a testünk. Önvizsgálatra és kísérletezésre hív, s mindemellett segít beültetni az újonnan szerzett tudást a gyakorlatba.

A könyvet a Coaching Camp résztvevői kedvezményes áron vásárolhatják meg a júniusi találkozón!